dinsdag 26 januari 2021

 Eindelijk een schrijfsel over quilten.

Allereerst het Jane blokje dat al een paar weken op tafel ligt, bijna klaar. Niet omdat ik geen tijd heb, maar andere dingen zijn soms leuker om te doen.



Overal in  huis liggen handwerkjes. In de woonkamer zit ik vaak door te quilten.  Maar daar miste ik een naaldenetui, dus eentje gemaakt. Er lag nog een geborduurde letter A. en hier heb ik linnen stofjes omheen genaaid.



Een lapje vilt erin en klaar was Liesje.

Ook maak ik af en toe een ster. Ik heb een doosje vol sterrenlapjes. Het merendeel van restjes en daar haal ik er dan een paar uit, vaak om lekker bij een tv programma toch iets nuttigs te doen.

Tja, wat zal dit worden?. Ze kan al wel quilten en weet vaak wel hoe het e.e.a. te doen.
Maar een tijdje terug was ik bij Marijke van atelier Hartendief in Almen en die had een leuk project bedacht samen met Hanneke Kwakkenbos van Vlijtig Liesje. Elk kwartaal koop je een doos met een techniekkaart met stofjes erbij.  En leuke kleuren stofjes waarmee we zes puntige sterren kunnen maken met telkens 2 soorten stoffen. Natuurlijk staan de bladen boordevol informatie en voorbeelden en is dit maar een summiere beschrijving van mij. Toch wel leuk om elk kwartaal een verrassing te krijgen en zeker in coronatijd.


Al vast een paar sterretjes gemaakt. 

o.a. deze stofjes zaten er ook bij het eerste kwartaal. Wel meer hoor, maar die liggen weer ergens waar ik niet met mijn fototoestel liep. 

De workshop van het tweede kwartaal met de stofjes van het tweede kwartaal. Weer zulke leuke kleuren. In mijn voorraad zitten veelal aarde kleuren dus ik ben hier heel blij mee.
Als voorbeeld geven de dames om hier een miniquiltje van te maken met drie kleine huisjes, sterren, bloemen enz. en eventueel kan het ook een grote quilt worden.

leuke verrassing



Dit pakketje met kerststofjes.

Wil je meer weten kijk maar even bij www.atelierhartendief.nl
of
bij www.quiltshopvlijtigliesje.nl

Wie weet komen er meer schapen over de dam.