zondag 14 maart 2021


Opruiming!

Nou die sneeuwfoto's mogen ook wel eens een stukje opschuiven dacht ik zo, maar ja ik had niet veel te melden.

Wel veel gedaan, dode takken uit de tuin geruimd en verbrand,. Heel veel snoeihout verbrand, we hebben nog tot en met 15 maart een stookontheffing. Dus daar dankbaar gebruik van gemaakt. 

Daarna aan de klus begonnen die ik al jaren en jaren uitstel. Een begin gemaakt met het opruimen van de schuur. Vele dozen van verschillende verhuizingen waar je toch eerst nog even in moet kijken alvorens het naar de kringloop gaat. Leesboeken en boeken en schriften nog van onze middelbare schooltijd. Heel veel speelgoed van zoon en dochter.

Maar.....als je het dan toch nog bewaren wilt, dan krijg je de spullen in huis en dan moet er daar weer een plek voor gezocht worden.


Dozen met studieboeken van de kinderen maar ook dozen met tekeningen vanaf de kleuterschool. Spullen dus van zo'n 38 jaar geleden. Zal jullie niet vervelen met de cadeautjes voor moederdag en verjaardag.








De hal heeft er al drie keer zo uitgezien. Heel veel puzzels al opgeruimd. 


Huisje, boompje beestje. 

En dan heeft de wasmachine ook al vele malen gedraaid met de lappen die uit de dozen en tassen kwamen. Van 40 jaar geleden tot 15 jaar geleden. Knips, Marions, Ariadnes  enz. En alles ruikt even muf.

Bijzondere is wel dat ik de lapjes van toen nog steeds leuk vind.

Volgens mij heb ik daar ook nog een tas met Afrikaanse stofjes staan.

Ik hoop ze voor de 23e gevonden te hebben, want dan krijg ik bezoek en dan hoop ik dat zij ze hebben wil. Ik heb me bedacht dat ik er niet meer aan toe kom met alles wat ik nog maken wil.


Oude tel lotto

Vazen, van groot tot klein.
Twee bureaus al op marktplaats staan, alleen maar kijkers geen kopers 
😃

En zo heb ik alleen 's avonds tijd voor een handwerkje. Ben aan het quilten met de rood/witte quilt en af en toe maak ik een sterretje..
Wordt vast wel vervolgd.  
Zo nu zijn de sneeuwfoto's verleden tijd.
Een leuke week voor allen. 

6 opmerkingen:

miekequilt zei

Haha, ik ben benieuwd naar je stofjes. Wat veel spullen heb je. Lijkt me heerlijk om uit te zoeken op te ruimen.

Dientje zei

Wat kun je daar tegen aan hikken, opruimen en wegdoen. Leuke spullen heb je. Zal vast wel iemand blij mee zijn. Afgelopen half jaar veel opgeruimd, maar mag nog meer van mij. Ben wel nieuwsgierig naar de stofjes die je bewaard hebt en die misschien weggaan. Groet, Dientje

Floor zei

Hoe groter je schuur, hoe meer spullen je bewaart.
Heb zelf maar een klein schuurtje waar net een paar fietsen in kunnen, dus daar kan ik niks opslaan.
Jij hebt heel veel, nog van lang geleden. De kringloop dan maar, maar die nemen vast niets meer aan, want zonder klanten zijn ze ook overvol.
Soms doe ik op Marktplaats Gratis af te halen. Dan zijn er toch mensen blij mee en ben je veel kwijt.
Weggooien is altijd zonde natuurlijk.
Nou ja oude schoolboeken kunnen bij het oud papier, daar heeft niemand wat aan.
Hopelijk vind je de lapjes nog, die blijven altijd leuk.
Veel sterkte met alles uit te zoeken, moedig hoor om daar aan te beginnen.

conny's quilts en creaties zei

Lentekriebels! Heerlijk om zo'n grote klus aan te pakken. Leuk om al die spullen van toen opnieuw door je handen te laten gaan.

marga zei

O wat herkenbaar zelfs de beschuitbus met Juffrouw Ooievaar. Alles bewaren wil je maar soms moet het aangepakt worden. Wij zijn inmiddels verhuisd dus hebben al eerder keuzes moeten maken. Toch zijn er heel veel leuke dingen bij die je vast wel kunt verkopen op marktplaats of er gewoon iemand blij mee kunt maken.
Wens je veel sterkte met het opruimen en als het klaar is gaat dat vast heel goed voelen.
Groeten
Marga

Willy zei

Best wel moeilijk om spullen weg te moeten doen, maar soms moet het. Ik heb wel eens wat weggedaan en daar toch achteraf spijt van gekregen, dan ging het om handwerk van de lagere school en leesboekjes. Van de leesboekjes heb ik er via het internet nog weer een aantal kunnen vinden.